Humanity Centered Leadership

Heaver gelooft in het functioneren van organisaties, teams en individuen als levende systemen, met zelfsturing en aanpassingsvermogen als kern.

Onze leiderschapsbenadering, Humanity Centered Leadership (HCL), erkent de invloed van leiderschap op welzijn op alle niveaus en streeft naar diepgaande betekenis en positieve verandering.

We focussen op het overwinnen van beperkingen uit rigide waarden en gebruiken het HCL-model voor bewuste besluitvorming.

 

 

Heaver verwijdert ruis, ontgrendelt het onbenut potentieel, gaat voorbij traditioneel denken, met aandacht voor bewuste verbinding en  voor uitzonderlijke prestaties en waardevolle verbindingen.

We omarmen diversiteit van perspectieven voor een gezamenlijke, duurzame toekomst en erkennen de subjectiviteit van waarheid.

We streven naar Bewust Zijn, Verbinding en Resultaat in denken.

Visie:

Wij creëren beweging in organisaties en teams gericht op resultaatgerichte samenwerking waarbij de kracht van Verbinding en Bewust Zijn centraal staat.

 

Missie:

Wij ontwikkelen groei van binnen naar buiten.

Wij geloven in het creëren van High Performance Teams en Organisaties, door impactvolle leiders te coachen en te trainen, waarbij verbinding “in” het individu, het team en de organisatie het doel is met als gevolg een positieve impact op de wereld om ons heen (het ecosysteem).

 

Kernwaarden:

Wij leven onze kernwaarden.

Onze kernwaarden voedt een open blik waarbij je vanuit flexibiliteit, levenservaring en wijsheid de interactie in een complexe omgeving kunt aangaan.

 

Ons DNA geeft ruimte om hierin Bewust te mogen Zijn.

 

Wij maken Impact met:

  • Verbinding
  • Bewust Zijn
  • Kwaliteit
  • Resultaat

Wij zijn Yvette Hoefnagels en Ilja de Haard.

Wij werken 6 jaar, in verschillende rollen, samen.

Wij geloven in een wereld waar "Humanity" centraal staat en onderdeel is van High Performance.

 

Dit realiseren wij met het gedachtengoed van "Humanity Centered Leadership" met behulp van het 5EES model.